Ostatnio ponownie odwiedziłem, wciąż powstający, Browar Zamkowy Młyn w Olsztynie. Można spokojnie rzec, że w Olsztynie jest już bliżej, niż dalej do otwarcia pierwszego browaru restauracyjnego w tym mieście. Praca wre, załatwiane są ostatnie biurokratyczne formalności, a samo miejsce szykuje się do ... otwarcia, jak wyżej wspominałem.
Kuchnia i jej zaplecze są właściwie już gotowe do pracy. Podobnie ma się zresztą z innymi ważnymi pomieszczeniami i urządzeniami. Trwają ostatnie prace przy barach, wyposażeniu sal i pomieszczeń sanitarnych.
Następna relacja już wkrótce. Pewnie wtedy, gdy już wszystko będzie na swoim miejscu, ale jeszcze nie będzie otwarte. Nasłuchujcie i spoglądajcie i ... do zobaczenia wkrótce na miejscu.
Kiedy start?
OdpowiedzUsuńSamo miejsce działa już kilka miesięcy, ale warzenia jeszcze nie było :( Miało być w tym tygodniu, ale jeszcze nie dostałem znaku, by coś się działo.
OdpowiedzUsuń